Duurzaamheid en waarom het "Quick Buck"-bedrijfsmodel nooit aanvaardbaar is

Voor de lange termijn. Waarom mogen werknemers niet als vervangbaar worden behandeld?

Wat is het doel van je bedrijf? Het zou het beste zijn als je jezelf die vraag stelt voordat we beginnen. Ten eerste is het voor de hand liggende antwoord geld verdienen; de meesten zouden zeggen zoveel mogelijk geld. Nu is het waar dat een bedrijf winst moet maken, maar is het mogelijk dat het streven naar winst de mensen schaadt die voor het bedrijf werken en ervan afhankelijk zijn?

Klanten en opdrachtgevers worden zich steeds meer bewust van de verantwoordelijkheden van hun bedrijf op het gebied van l. Nu sociale media een grote invloed hebben op het dagelijks leven van de gemiddelde persoon, worden mensen steeds ontevredener over de manier waarop ze worden behandeld, zowel in hun privéleven als op het werk.

Op de afbeelding zijn twee personen in zakelijke pakken te zien die een bungeejump vertrouwensoefening uitvoeren. Ze bevinden zich in de lucht tegen een achtergrond van een wolkenlucht met zonlicht dat op de achtergrond doorbreekt, met hun handen naar elkaar uitgestrekt in een poging elkaar aan te raken. Ze zijn elk vastgemaakt met bungeekoorden, die een vangnet symboliseren, terwijl ze een sprong van vertrouwen wagen. De algehele scène roept thema's op van vertrouwen, partnerschap en de balans tussen risico en steun in een zakelijke context.
Duurzaamheid Bron DALL E 3


Effecten van motivatie op de werkplek.

De periodieke schandalen rond de banken en andere financiële instellingen in de wereld door de jaren heen hebben de meesten van ons doen walgen van het feit dat degenen die verantwoordelijk zijn voor wat de meeste mensen zien als deze criminele nalatigheid meestal ongeschonden blijven. Is het dan een wonder dat het moreel bij velen op een historisch dieptepunt staat? Met een gestage toename van egocentrisch gedrag, is het verwonderlijk dat meer mensen werk slechts beschouwen als een verplichting om de rekeningen te betalen?

Motivatie op het werk en trots zijn op het werk worden of zijn verleden tijd, vooral voor jongeren. Wanneer we trots beginnen te zijn op ons werk, wat het ook is, wanneer we bewust op zoek gaan naar de voldoening en het plezier om ons werk goed te doen. Pas dan beginnen we weer plezier in ons werk te krijgen. Een gelukkig en gemotiveerd personeelsbestand is altijd productiever en efficiënter dan een personeelsbestand waar het werk slechts wordt gezien als een dagelijkse sleur.

Waarom we werken.

De eenvoudigste manier om het te bekijken is dat we moeten werken, niet alleen voor de alledaagse redenen om elke maand onze rekeningen te betalen. We werken om een toekomst op te bouwen voor onze kinderen en onszelf. Waarom dan elke werkdag benaderen met angst en negativiteit? Als we verplicht zijn iets te doen, moeten we er ook het beste van maken.

Het onrecht waarover we dagelijks horen en lezen kan ons maar al te gemakkelijk beïnvloeden; het kan onze positieve mentale benadering van het werk snel ondermijnen als we niet uiterst voorzichtig zijn. Met andere woorden, we moeten onszelf beschermen door onze gedachten te compartimenteren. Er is bijvoorbeeld niets mis met het voelen van woede en frustratie over het laatste bankschandaal, maar het is niet positief als we ons dagelijks leven daardoor laten beïnvloeden.

De groeiende macht van sociale netwerken kan uiteindelijk druk gaan uitoefenen voor verandering, transparantie en verantwoording. De gewelddadige alternatieven horen thuis in een ander tijdperk waarin ontevredenheid werd aangepakt met revolutie en vergelding. We moeten beschaafd blijven en onze gezamenlijke stem laten gelden om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Werkzekerheid bestaat niet meer.

Vindt u niet dat werken voor zo'n bedrijf waar zo veel en zo snel mogelijk geld wordt verdiend, ongeacht eventuele nadelige gevolgen voor de samenleving of individuen, moreel corrupt is? Zo denk ik erover, maar ik vermoed dat velen er net zo over denken.

Werken in een omgeving waar duurzaamheid op lange termijn belangrijker is; met behoud van een zorgvuldige balans met het maken van winst. Dit is sociaal en moreel verantwoord.

De dagen van baanzekerheid zijn al lang voorbij, en om eerlijk te zijn zijn sommige van de smerigste effecten daarmee verdwenen. Bedenk hoe, toen de vakbonden in het Verenigd Koninkrijk een overweldigende macht hadden, bijna niemand ontslagen kon worden, hoe lui of oneerlijk ze ook waren. Wij zijn echter veel te ver in de andere richting gegaan, waar we onze baan kunnen verliezen om de meest duistere redenen. Zoals gewoonlijk lijken we niet in staat of bereid om een goed evenwicht te vinden tussen de twee uitersten.

Een bedrijf dat denkt aan duurzaamheid op lange termijn biedt werkzekerheid; een soort zekerheid. Zolang ze hun werknemers trouw blijven, zal die loyaliteit altijd worden beantwoord. De grootste troef van het bedrijf, de kennisbasis, zal niet verloren gaan door herstructurering en reorganisatie. Downsizing mag alleen als laatste redmiddel worden toegepast. Maar zelfs dan zou een moreel verantwoordelijke werkgever alles in het werk moeten stellen om de toekomstige ex-werknemers te helpen.

Laatste gedachten.

Vroeger was het runnen van een bedrijf als het runnen van een uitgebreide familie, die dagen zijn voorbij, maar dat betekent niet dat we niet meer voor elkaar kunnen zorgen.

Door te streven naar de lange termijn in plaats van naar het "snelle geld" zou een terugkeer naar de oude, maar nog steeds relevante waarden van zorg en zorg voor onze medemensen dichterbij komen.